News

News:
Back

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne lahjoittaa 200 000 euroa TaideyliopistolleStiftelsen Brita Maria Renlunds minne lahjoittaa 200 000 euroa Taide on lahja -varainhankintakampanjaan. Muistosäätiön hallituksen mielestä on tärkeää, että yliopistossa on mahdollista saada koulutusta sekä ruotsiksi että suomeksi ja että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus nyt ja tulevaisuudessa saada taideopetusta kouluissa molemmilla kielillä

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne -säätion perusti Karl Herman Renlund äitinsä muistoksi vuonna 1918. Sen tehtäviin lukeutuu ruotsinkielisen toiminnan tukeminen. Muistosäätiö tekee työtä lasten ja nuorten hyväksi, ja viime vuosina se on tullut tunnetuksi uuden Lastensairaalan rakennuttamiseen antamastaan tuesta. Taideyliopisto on kaksikielinen yliopisto, joka vastaa myös ruotsinkielisten taiteilijoiden kouluttamisesta Suomessa.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Lahjoittaja ei voi kohdentaa lahjoitustaan yksilöityyn tarkoitukseen, vaan pääomasta saatava tuotto käytetään Taideyliopiston strategisiin kehittämiskohteisiin. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 5 miljoonaa euroa. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt 3,8 miljoonaa euroa.

 

Lisätiedot:

Taideyliopisto, yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616780, nana.salin@uniarts.fi