Ajankohtaista

Ajankohtaista:
Takaisin

Taideyliopistolle miljoonan euron lahjoitus Saastamoisen säätiöltäTaideyliopiston Taide on lahja -varainhankintakampanja on saanut miljoonan euron suuruisen pääomalahjoituksen Saastamoisen säätiöltä.

”Julkisen rahoituksen vähentyessä on luonnollista, että yksityinen sektori, eli yritykset ja säätiöt, kasvattavat osuuttaan yliopistojen toiminnan sisällön tukemisessa. Yliopistojen pääomittamisessa on kyse juuri tästä. Suomen kansallisen kilpailukyvyn kannalta on olennaista, että meillä on korkeatasoista ja riittävän monipuolista opetus- ja tutkimustoimintaa myös taiteen ja kulttuurin eri osa-alueilla. Säätiöllämme on hyvää kokemusta yhteistyöstä Taideyliopiston kanssa, mikä vaikutti osaltaan päätöksentekoomme”, kertoo Petteri Karttunen, Saastamoisen säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Saastamoisen säätiö on jo aiemmin tukenut merkittävästi Taideyliopiston Kuvataideakatemiaa. Yhteistyö on tarjonnut opiskelijoille ja alumneille tilaisuuden hankkia korkeatasoisinta kuvataiteen alan kansainvälistä kokemusta. Saastamoisen säätiö on juuriltaan kuopiolaislähtöinen tiede- ja taidesäätiö, joka tunnetaan erityisesti taidekokoelmastaan. Saastamoisen säätiön perustivat Liisa ja Osmo P. Karttunen vuonna 1968.

”Saastamoisen säätiön lahjoitus on merkittävä askel varainhankintakampanjassamme, jonka tavoitteena on kerätä kesään 2017 mennessä lahjoituksia yhteensä kolme miljoonaa euroa. Onnistuneen varainhankinnan avulla Taideyliopisto pystyy kehittämään kaikkia koulutusalojaan. Iältään nuori Taideyliopisto on vakaasti matkalla kohti yhtenäistä identiteettiä, joka perustuu vahvoihin, maailmanluokan akatemioihin”, toteaa Karri Kaitue, Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Pääomasta saatava tuotto käytetään Taideyliopiston strategian mukaisiin kehittämiskohteisiin, kuten kansainvälistymishankkeisiin. Valtio tukee varainhankintaa jokaista lahjoitusta kohden jopa kaksinkertaisesti. Lahjoituksista voi saada verovähennyksiä. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt Taideyliopistolle noin 1,6 miljoonaa euroa, mikä valtion vastinrahan jälkeen on jo lähes 5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616 780, nana.salin@uniarts.fi