Ajankohtaista

Ajankohtaista:
Takaisin

Santtu-Matias Rouvali: Mitään parempaa ei ole, kun sävelet purkautuvat“Sävelet aiheuttavat mielihyvää, kun ne kun purkautuvat oikeaan aikaan, oikealla rytmillä, harmonialla ja sävyllä! Mitään hienompaa ei musiikissa ole, ja sitten se vielä tehdään kollektiivisesti sadan ihmisen kanssa.”

Santtu-Matias Rouvali (s. 1985) on kapellimestari ja lyömäsoittaja. Rouvali toimii parhaillaan Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina. Lisäksi hän on johtanut mm. Radion sinfoniaorkesteria sekä lukuisia muita arvostettuja orkestereita ulkomailla. Rouvali valmistui maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon koulutusohjelmasta vuonna 2011.

Taide on virtuositeettia

Mitä meistä ja Suomesta muistetaan? Ne, jotka ovat saaneet aikaan itseään suurempaa – useimmiten aikamme parhaat taiteilijat töineen. Virtuositeetti on taitoa, joka jää ajastamme historiaan.

LAHJOITA

Tarvitsemme Suomessa taidetta nyt enemmän kuin koskaan. Taide saa meidät näkemään pidemmälle, tuoreesti ja terävästi. Oikein resursoitu koulutusosaaminen takaa Suomelle kulttuurin, sivistyksen ja talouden nousun. Taideyliopisto kerää ensimmäistä kertaa pääomaa yksityisinä lahjoituksina. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti.

Lahjoita ja tue korkeatasoista taidekoulutusta ja -osaamista. Taide tekee tulevaisuudestamme paremman.

Lahjoita nyt.

Kuva: Kaapo Kamu