Ajankohtaista

Ajankohtaista:
Takaisin

Sonya Lindfors: Taiteesta on yhteiskunnalliseksi muutosvoimaksiTaide auttaa toimimaan paremman maailman puolesta, koska taiteilija voi unelmoida utopioista, jotka muuttuvat strategioiksi kohti parempaa maailmaa, sanoo koreografi ja taiteellinen johtaja Sonya Lindfors.

Sonya Lindfors on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013 valmistunut alumni.

“Olen idealisti, uskon että taiteessa on valtava potentiaali. Taide voi parhaimmillaan olla yhteiskunnallinen muutosvoima, piilevien merkitysten avaaja, rajojen rikkoja, kyseenalaistaja, yhteisöllistäjä ja ajatustenherättäjä.”

Koreografi ja taiteellinen johtaja Sonya Lindfors (s. 1985) on Helsingissä syntynyt tanssin ammattilainen. Hän on valtionpalkitun UrbanApa-taideyhteisön toinen perustajista ja toiminut UrbanApa-festivaalin taiteellisena johtajana ja päätuottajana. Lindforsin töihin lukeutuu mm. Zodiakille tehty, mustaa identiteettiä käsittelevä Noir?-teos, joka on kiertänyt Euroopassa vuosina 2013-2015. Lindfors on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun koreografian maisterinohjelmasta vuonna 2013.

Taide on muutosta

Taide auttaa meitä hahmottamaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ja ottamaan kantaa. Muutos syntyy terävästä ajattelusta, uudenlaisesta vuorovaikutuksesta ja edelläkävijyydestä.

LAHJOITA

Tarvitsemme Suomessa taidetta nyt enemmän kuin koskaan. Taide saa meidät näkemään pidemmälle, tuoreesti ja terävästi. Oikein resursoitu koulutusosaaminen takaa Suomelle kulttuurin, sivistyksen ja talouden nousun. Taideyliopisto kerää ensimmäistä kertaa pääomaa yksityisinä lahjoituksina. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti. 

Lahjoita ja tue korkeatasoista taidekoulutusta ja -osaamista. Taide tekee tulevaisuudestamme paremman.

Lahjoita nyt.