News

News:
Back

LähiTapiolalta lahjoitus Taideyliopiston varainhankintakampanjaanVakuutusyhtiö LähiTapiola lahjoittaa 30 000 euroa Taideyliopiston Taide on lahja –varainhankintakampanjaan. Lahjoituksellaan LähiTapiola haluaa painottaa luovuuden ja luovien menetelmien kasvattamisen tärkeyttä myös elinkeinoelämässä.

– Tiede, taide, yksilöt ja yritykset vievät Suomen kehitystä eteenpäin. Yhteiskunnassa taiteella on merkittävä rooli ja laadukas taiteen koulutus varmistaa, että myös tulevaisuudessa suomalaiset saavat nauttia korkeatasoisesta taiteesta, LähiTapiola Vahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Jari Sundström sanoo.

– Pidämme tärkeänä, että Suomen näkyvyys osana kansainvälistä kulttuurin kenttää on vahva jatkossakin. LähiTapiola haluaa olla tukemassa tätä kehitystä ja rakentamassa siltoja taiteen koulutuksen ja yrityselämän välillä, Sundström jatkaa.

LähiTapiolan yhteiskuntavastuu on paikallisia ja valtakunnallisia tekoja kestävän kehityksen sekä vastuullisen toiminnan edistämiseksi. Yhtiö edistää yritysvastuun kumppaneidensa kanssa ihmisten ja ympäristön turvallisuutta ja hyvinvointia.

– LähiTapiolan osallistuminen taidekoulutuksen tukemiseen on hieno esimerkki muulle elinkeinoelämälle luovuuden arvostuksesta. Korkeatasoisen taiteen ja kulttuurin jatkuvuuteen panostaminen on signaali halusta tukea ihmisyyttä, toistemme parempaa ymmärtämistä ja hyvinvointia, sanoo Taide on lahja -kampanjasta vastaava Taideyliopiston yhteyspäällikkö Nana Salin.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Lahjoittaja ei voi kohdentaa lahjoitustaan yksilöityyn tarkoitukseen, vaan pääomasta saatava tuotto käytetään Taideyliopiston strategisiin kehittämiskohteisiin. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 5 miljoonaa euroa, joka voi vastinrahan avulla olla lähes 12,5 miljoonaa euroa. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt jo 3,2 miljoonaa euroa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Taideyliopisto, yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616780, nana.salin@uniarts.fi