News

News:
Back

Musiikinopetuksen Uber – Opiskelijoiden liikeidea palkittiinTaideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhteinen MusaEdu-palvelu palkittiin parhaan yrityspotentiaalin omaavana liikeideana Nuori Yrittäjyys ry:n kilpailussa. Musiikinopetuksen Uberiksi tituleerattu palvelu pyrkii saattamaan yhteen amatöörisoittajat ja soitonopettajat ympäri Suomen.

NY Start Up –kilpailu oli osa Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämää kurssia, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat ovat pyörittäneet kuluneen lukuvuoden aikana harjoitusyrityksiä osana opintojaan. Finaalissa oli mukana 12 yritystä eri korkeakouluista eri puolelta Suomea. Kilpailun voittaja, The Great Escape NY, matkaa Romaniaan Bukarestiin 6.-8. heinäkuuta edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskisoissa. Finaalissa oli myös kolme muuta palkintokategoriaa; paras yrityspotentiaali, paras myyjä ja paras yritysesittely, joista ensimmäisessä palkinto meni MusaEdulle.

MusaEdun takana toimivat Jan Nyberg ja Mikael Pulkkinen Sibelius-Akatemiasta sekä Markku Hainari Helsingin yliopistosta, jotka tutustuivat yrittäjyyskurssin aikana ja nopeasti löysivät yhteisen sävelen. Vaikka päävoittoa ei tullut, oli joukkue silti tyytyväinen saamaansa palkintoon.

- Tämä oli tulevaisuuden kannalta paras palkinto mitä kilpailusta olisimme voineet saada. Finaaliin pääsy oli jo sinänsä hyvä asia ja saimme kiitettävää palautetta. Moni oli valmis sijoittamaan ideaamme siltä istumalta. Palkinto antoi myös tärkeän henkisen rohkaisun jatkaa työtämme palvelun parissa, Jan Nyberg toteaa.

MusaEdu on verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä musiikkiopintoihin hakeutumiseen saattamalla yhteen soitonopetuksesta kiinnostuneet amatöörioppilaat ja soitonopetusta tarjoavat pedagogit mihin aikaan ja millä paikkakunnalla tahansa. MusaEdulla pyritään vastaamaan tarpeeseen, joka korostuu erityisesti syrjäseuduilla. Siinä missä musiikkikoulut ja -opistot toimivat tyypillisesti isommissa kaupungeissa, voidaan palvelulla elvyttää musiikkikoulutusta pienemmillä paikkakunnilla.

- Esimerkiksi kesä on hienoa aikaa siitä, että useat ammattimuusikot palaavat isommista kaupungeista kotikonnuilleen ja kesämökeilleen maaseudulle. Aktiivinen muusikko voi halutessaan tarjota soittotunteja kesälomansa aikana palvelun kautta. Samassa pitäjässä asuvalle oppilaalle avautuu mahdollisuus saada opetusta huippuammattilaiselta, Mikael Pulkkinen selittää.

Sekä opettajat että oppilaat luovat palveluun omat profiilinsa. Oppilas voi hakea palvelusta opettajaa esimerkiksi sijainnin, instrumentin tai musiikkityylin perusteella. Opettaja voi esitellä osaamistaan ja määritellä itse hinnan opetukselleen. Oppilaat voivat tehdä kokemustensa perusteella opettajista arviointeja, jotka näkyvät muille käyttäjille.

Tulevasta kesästä on tulossa tiimille työntäyteinen, sillä tarkoituksena on luoda ja testata palvelun verkkosivut sekä rekrytoida opettajia palveluun. Opettajien mukaan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa, sillä kaikilla tiimin jäsenillä on läheistä kokemusta musiikkialasta, sekä laajat musiikkipedagogien verkostot. Nyberg opiskelee musiikkikasvatusta ja Pulkkinen klassisen musiikin instrumenttiopintoja. Hainari on taustaltaan diplomi-insinööri ja opiskelee musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa.

Palvelun on tarkoitus avautua syksyllä Suomessa. Mielessä siintää jo ajatus kansainvälisistä markkinoista ja tavoitteena onkin muutaman vuoden sisällä laajentaa palvelu ulkomaille, alkaen Pohjoismaista.

- Toivon mukaan viiden vuoden päästä jos matkustat vaikka Barcelonaan, voisit sieltäkin hakea esimerkiksi kitaratunteja. Opettajia voi löytää mistä päin maailmaa tahansa, jolloin palvelu tuo soittamiseen myös ainutlaatuisen kulttuurisen ulottuvuuden, Nyberg visioi.

(Kuvassa vasemmalta: Mikael Pulkkinen & Jan Nyberg)

Taide on elinvoimaa

Taide on tuoretta luovaa voimaa yhteiskunnassa ja taloudessa. Kyky ajatella luovasti on kasvun edellytys.

LAHJOITA

Tarvitsemme Suomessa taidetta nyt enemmän kuin koskaan. Taide saa meidät näkemään pidemmälle, tuoreesti ja terävästi. Oikein resursoitu koulutusosaaminen takaa Suomelle kulttuurin, sivistyksen ja talouden nousun. Taideyliopisto kerää ensimmäistä kertaa pääomaa yksityisinä lahjoituksina. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti. 

Lahjoita ja tue korkeatasoista taidekoulutusta ja -osaamista.

Lahjoita nyt.