News

News:
Back

Oliver Kochta-Kalleinen: Taide on korvaamaton osa elämisen arvoista elämääOliver Kochta-Kalleisen mielestä taide on korvaamaton osa elämisen arvoista elämää.

Kochta-Kalleinen on Taideyliopiston Kuvataideakatemian alumni ja yksi varainhankintakampanjamme kasvoista.

“Taide tarjoaa benchmarkkauksesta, SWOT-analyysistä ja suoritusarvioinneista vapaan tilan, jossa voi leikkiä uusilla, oudoilla ja kriittisillä ideoilla. Ideoilla, jotka lopulta vievät yhteiskuntaa eteenpäin.”

Oliver Kochta-Kalleinen (s. 1971) on Saksassa syntynyt, vuodesta 2003 asti Helsingissä asunut nykytaiteilija, joka tunnetaan parhaiten yhteistöistään taiteilija Tellervo Kalleisen kanssa. Kaksikon töissä käytetään usein yleisöä osallistavia menetelmiä, joista tunnetuimpiin lukeutuu jo yli 80 maassa toteutettu Valituskuoro. Vuonna 2014 Oliver Kochta-Kalleinen nimettiin yhdessä Tellervo Kalleisen kanssa Ars Fennica -palkinnon saajaksi. Kochta-Kalleinen on opiskellut Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa vuosina 1998-1999.

Taide on elinvoimaa

Taide on tuoretta luovaa voimaa yhteiskunnassa ja taloudessa. Kyky ajatella luovasti on kasvun ja innovaatioiden edellytys.

LAHJOITA

Tarvitsemme Suomessa taidetta nyt enemmän kuin koskaan. Taide saa meidät näkemään pidemmälle, tuoreesti ja terävästi. Oikein resursoitu koulutusosaaminen takaa Suomelle kulttuurin, sivistyksen ja talouden nousun. Taideyliopisto kerää ensimmäistä kertaa pääomaa yksityisinä lahjoituksina. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti.

Lahjoita ja tue korkeatasoista taidekoulutusta ja -osaamista. Taide tekee tulevaisuudestamme paremman.

Lahjoita nyt.