News

News:
Back

Taideyliopisto korottaa pääomakampanjansa tavoitettaTaideyliopiston vuosi sitten aloittama varainhankintakampanja on onnistunut tavoitteissaan niin hyvin, että kampanjan keräystavoitetta nostetaan kolmesta miljoonasta eurosta viiteen miljoonaan.

Taideyliopisto on kerännyt lahjoituksia lyhyessä ajassa yli 2,1 miljoonaa euroa, joka tuottaa yliopiston pääomaan valtion vastinrahan avulla noin 6 miljoonaa euroa. Keräystavoitetta nostamalla halutaan kannustaa kaikki suomalaiset mukaan toimimaan monimuotoisen taide- ja kulttuurielämän jatkuvuuden puolesta.

Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki kiittää kampanjaan jo tähän mennessä osallistuneita säätiöitä, yksityishenkilöitä ja yrityksiä luottamuksesta nuoren yliopiston työtä kohtaan sekä halusta olla mukana sen vahvistamisessa.

– Taideyliopisto on selkeästi profiloitunut, ketterä yliopisto, jonka monimuotoinen taiteen tutkimus ja koulutus rakentavat Suomen kulttuurista tulevaisuutta kansainvälisessä ympäristössä. Rahoituksen niukentuessa tulevaisuuden resurssit ovat nyt tärkeämmät kuin koskaan, Perkiömäki sanoo.

– Laadukas taidekoulutus tuo yhteiskuntaan luovuutta, joka on merkittävä voima tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentajana, muistuttaa Taideyliopiston hallituksen puheenjohtajana toimiva pitkän linjan yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Karri Kaitue.

Taideyliopiston vahvuus rakentuu korkeatasoiselle eri taidealojen koulutukselle, jonka kärkikohteita ovat kansainvälisyyden lisääminen sekä taidealojen välisen vuorovaikutuksen ja taiteiden tutkimuksen vahvistaminen. Taideyliopisto toimii maanlaajuisesti ja sillä on vastuu kouluttaa taidekentälle niin suomeksi kuin ruotsiksi työskenteleviä taiteilijoita.

Taideyliopisto panostaa lahjoitusten avulla erityisesti kansainvälistymiseen ja vierailuprofessuurien laajempaan mahdollistamiseen sekä tulevaisuuden ilmaisun uusiin muotoihin, joilla tähdätään taiteen uudenlaiseen vaikuttavuuteen yhteiskunnassa. Taideyliopiston varainhankintakampanjassa on mukana sen maineikkaita alumneja kuten kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen, säveltäjä Kaija Saariaho, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, näyttelijät Seela Sella ja Tommi Korpela sekä kuvataiteilija Katja Tukiainen.

Taide on lahja -kampanja jatkuu 30.6.2017 saakka. Lahjoitukset tukevat yliopiston kaikkien taiteenalojen kehittämistä. Uusi keräystavoite on 5 miljoonaa euroa. Valtio on varannut yliopistoille yhteensä 150 miljoonaa euroa, josta se on luvannut tukea yliopistojen varainhankintaa jokaista yksityistä lahjoitusta kohden. Parhaimmillaan Taideyliopisto voi siis kerätä valtion kertoimen avulla lähes 15 miljoonaa euroa. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt saavat verovähennyksiä lahjoituksistaan.

Lisätietoa:
Taideyliopiston yhteyspäällikkö Nana Salin
nana.salin@uniarts.fi 
050 461 6780