News

News:
Back

Taideyliopistolle merkittävä lahjoitus Tre Smeder -säätiöltäTaideyliopiston Taide on lahja -kampanja on saanut ensimmäisen suuren lahjoituksen. 

- Tre Smeder -säätiön 200 000 euron lahjoitus on rohkaiseva avaus kampanjalle. Lahjoituksen merkitys Taideyliopistolle on moninkertainen, sillä valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista yksityistä lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti, kiittää Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Tre Smeder -säätiön tavoitteena on kehittää Helsingistä monikulttuurinen pääkaupunki tukemalla muun muassa kulttuuria ja liikuntaa. Painopisteenä säätiöllä on ruotsinkielinen toiminta. Taideyliopisto on kaksikielinen yliopisto, joka vastaa myös ruotsinkielisten taiteilijoiden kouluttamisesta Suomessa.

Taide on lahja -kampanja on kerännyt tähän mennessä lisäksi yli 100 000 euroa yksityisiä lahjoituksia. Kampanja korostaa taiteen ja taidekoulutuksen kykyä uudistaa yhteiskuntaamme, katsoa ja tehdä toisin sekä luoda vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. 

Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja, Ekokem Oyj:n toimitusjohtaja Karri Kaitue näkee taiteen vastaukseksi Suomen tähän hetkiseen tilanteeseen. 

- Tarvitsemme taidetta enemmän kuin koskaan. Samanaikaisesti suomalainen taidekoulutus tarvitsee Taideyliopistoa enemmän kuin koskaan.

Taide on lahja -kampanjalla Taideyliopisto kerää ensimmäistä kertaa yhteistä pääomaa. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista yksityistä lahjoitusta kohden jopa kolminkertaisesti ja tarjoaa verovähennyksiä lahjoittajille. Keräysaika päättyy 30.6.2017 ja Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 3 miljoonaa euroa. 

Lisätiedot:

Yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616780, nana.salin@uniarts.fi

www.taideonlahja.fi