News

News:
Back

Taideyliopistolle 50 000 euron lahjoitus Pro Musica SäätiöltäPro Musica Säätiö lahjoittaa 50 000 euroa Taide on lahja -varainhankintakampanjaan. Pro Musica Säätiö on vuorineuvos Lauri J. Kivekkään yhdessä puolisonsa Elsa Kivekkään kanssa v. 1974 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea taidemusiikkia kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Säätiö on aiemmin tukenut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita opiskelijoita mm. vuosittaisten apurahojen muodossa.

– Sibelius-Akatemia on Pro Musica Säätiön perustamisesta asti ollut erityisasemassa säätiön apurahoja jaettaessa. Tällä lahjoituksella säätiö haluaa osoittaa tukensa Taideyliopistolle sen tärkeässä tehtävässä turvata täysivoimaisen ja kehittyvän, kansainvälisessä vertailussa korkealle arvostetun suomalaisen taidekoulutuksen tulevaisuuden. Taide ja kulttuuri ovat Suomen itsenäisyyden syntyvaiheista asti olleet tärkeässä roolissa maamme identiteetin rakentajana ja vahvan Taideyliopiston myötä uskomme sen voimistuvan myös tulevilla vuosikymmenillä, säätiön hallituksen puheenjohtaja Liisa Kylmänen kertoo.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Lahjoittaja ei voi kohdentaa lahjoitustaan yksilöityyn tarkoitukseen, vaan pääomasta saatava tuotto käytetään Taideyliopiston strategisiin kehittämiskohteisiin. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 5 miljoonaa euroa. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt 4 miljoonaa euroa.
 

Lisätiedot:
Taideyliopisto, yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616780, nana.salin[at]uniarts.fi