News

News:
Back

Taideyliopistolle 500 000 euron lahjoitus Svenska kulturfondeniltaSvenska kulturfonden lahjoittaa 500 000 euroa Taideyliopiston Taide on lahja -varainhankintakampanjaan.

– Taideyliopiston monimuotoinen taiteen tutkimus ja koulutus rakentavat Suomen kulttuurista tulevaisuutta kansainvälisessä ympäristössä. Svenska kulturfondenin lahjoitus on hieno tuki ja tunnustus tälle työlle, kiittää Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Vuonna 1908 perustetun Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Taideyliopisto on kaksikielinen yliopisto, joka vastaa myös ruotsinkielisten taiteilijoiden kouluttamisesta Suomessa. Svenska kulturfondenin hallituksen puheenjohtaja Stefan Wallin kertoo säätiön arvostavan Taideyliopiston korkealuokkaista, luovaa työtä kahdella kielellä.

Taideyliopiston pääomakampanjassa kerätään lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt reilut 2,1 miljoonaa euroa. Taideyliopiston tavoitteena on kerätä 3 miljoonaa euroa. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa jokaista yksityistä lahjoitusta kohden jopa kaksinkertaisesti ja tarjoaa verovähennyksiä lahjoittajille.

Lisätiedot:

Yhteyspäällikkö Nana Salin, puh. 050 4616780, nana.salin@uniarts.fi