News

News:
Back

Taideyliopiston varainhankintakampanjalla kokoon lähes 5 milj. euroaTaideyliopiston Taide on lahja -kampanja keräsi reilussa vuodessa yli 4,7 miljoonaa euroa osana valtion tukemaa yliopistojen pääomittamista. Valtion kertoimen avulla keräyssumma nousee parhaimmillaan yli kaksinkertaiseksi, mikä tarkoittaa Taideyliopistolle noin kymmenen miljoonan euron pottia koulutuksen kehittämiseen.

– Yhdelle Suomen pienimmistä yliopistoista tämä on huikea tunnustus. Se kertoo myös korkeatasoisen taidekoulutuksen ja taiteen arvostuksesta, sanoo kampanjasta vastannut Taideyliopiston yhteyspäällikkö Nana Salin. Yliopiston alkuperäinen keräystavoite oli 3 miljoonaa euroa.

Taideyliopiston varainhankintakampanjaan ovat lahjoittaneet yksityishenkilöt, säätiöt ja yritykset. Suurimpia lahjoittajia ovat olleet Saastamoisen säätiö, Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö ja Svenska kulturfonden.

Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue kiittää kaikkia lahjoittajia siitä, että he ovat nähneet Taideyliopiston arvon taiteen ja luovuuden synnyttäjänä.

– Suomen Taideyliopistossa luovuus on heittäytymistä, tietoista kyseenalaistamista, uuden nälkäistä hakemista, hakeutumista epämukavuusalueelle, kykyä olla rohkea ja uskallusta katsoa pitkälle.

Taideyliopisto on tulevaisuuden taiteilijoiden ponnahduslauta ja siksi erityinen kaikille taiteen ystäville. Taidekoulutus on myös osa kestävää talouskasvua ja Suomen vetovoiman vahvistamista. Tätä roolia korostaa erityisesti tuore suomalaisten yliopistojen taloudellisia vaikutuksia arvioinut  BiGGAR Economicsin tutkimus.

Taide on lahja -kampanja oli Taideyliopiston varainhankinnan pilottiprojekti. Jatkossa varainhankinnan ja kumppanuustoiminnan tavoitteena on vahvistaa Taideyliopiston taloudellista tulevaisuutta, sillä julkinen rahoitus ei pysty enää entiseen tapaan vastaamaan kaikkiin koulutuksen kehittämistarpeisiin. Taideyliopisto panostaa lahjoitusten avulla erityisesti kansainvälistymiseen, vierailuprofessuurien lisäämiseen ja taiteen vaikuttavuuden vahvistamiseen yhteiskunnassa. 

Lisätiedot:
yhteyspäällikkö Nana Salin
puh. 050 4616780
nana.salin[at]uniarts.fi