Nyheter

Nyheter:
Tillbaka

Aija Puurtinen: Konsten stärker människans välbefinnande“Konsten gör livet meningsfullt, främjar och stärker människans välmående, bildning och livslånga lärande.”

Detta konstaterar Aija Puurtinen, alumn vid Konstuniversitetet Sibelius-Akademin och ett av medelanskaffningskampanjens ansikten.

Aija Puurtinen (f. 1959) är en finländsk musiker, känd som sångare och basist i gruppen Honey B and the T-Bones. Puurtinen har även gett ut soloskivor i eget namn och gjort musik för bl.a. dansföreställningar och andra artister. Puurtinen utexaminerades som musikdoktor från Konstuniversitetets Sibelius-Akademi 2010 och har även undervisat på sin före detta skola.

Varför anser Puurtinen att konsten är en gåva?

“I konstens värld kan man tryggt möta olika känslor. Musikens styrka ligger i att den kan väcka känslor och det gör den till en alldeles speciell konstart.”

Konsten är välbefinnande

Konsten matar våra tankar. Den hjälper oss att tro på oss själva och skapa något nytt. Konsten och dess metoder ger människor i alla åldrar välbefinnande och bidrar till ett meningsfullt liv.

DONERA

Vi behöver konsten i Finland nu mer än någonsin. Konsten får oss att se mer långsiktigt, ur ett fräscht och skarpt perspektiv. Utbildningskompetens tillsammans med de rätta resurserna garanterar att Finlands kultur, ekonomi och teknologi ska uppleva en stark uppgång. Konstuniversitetet samlar in gemensamt kapital för första gången från företag, samfund, stiftelser och privatpersoner fram till 30.6.2017. Insamlingsmålet är 3 miljoner euro. Staten stöder medelinsamling genom att bidra med upp till tre euro för varje donerad euro.

Donera och ge ditt stöd till konstutbildning och -kunnande som håller hög nivå. Konsten skapar en bättre framtid för oss.

Donera nu.