Nyheter

Nyheter:
Tillbaka

Santtu-Matias Rouvali: Det finns inget finare än melodier när de strömmar ut”Melodier ger en känsla av välbehag när de strömmar ut i rätt tid, i rätt rytm, harmoni och ton! Det finns inget finare i musiken, och dessutom får man göra det kollektivt med ett hundratal människor.”

Santtu-Matias Rouvali (född 1985) är dirigent och slagverkare. För närvarande är Rouvali konstnärlig ledare och chefsdirigent för Tammerfors Filharmoni. Dessutom har han dirigerat bl.a. Radions symfoniorkester samt flera andra berömda orkestrar utomlands. Rouvali utexaminerades som magister i orkesterledning från Konstuniversitetets Sibelius-Akademi år 2011. 

Konsten är virtuositet

Vad ska vi och Finland bli ihågkomna för? Dem som har bidragit till något större än sig själva – oftast tidens främsta konstnärer och deras konstverk. Dem som är utbildade av Konstuniversitetet. Konsten ger lov att känna stora känslor. Virtuositet är ojämförlig talang som kommer att ge avtryck i historien.

DONERA

Vi behöver konsten i Finland nu mer än någonsin. Konsten får oss att se mer långsiktigt, ur ett fräscht och skarpt perspektiv. Utbildningskompetens tillsammans med de rätta resurserna garanterar att Finlands kultur, ekonomi och teknologi ska uppleva en stark uppgång. Konstuniversitetet samlar in gemensamt kapital för första gången från företag, samfund, stiftelser och privatpersoner fram till 30.6.2017. Insamlingsmålet är 3 miljoner euro. Staten stöder medelinsamling genom att bidra med upp till tre euro för varje donerad euro.

Donera och ge ditt stöd till konstutbildning och -kunnande som håller hög nivå. Konsten skapar en bättre framtid för oss.

Donera nu.

Foto: Kaapo Kamu